Je bevindt je hier:
Let op: event is afgelopen

Cross Media Café: State of streaming

Naast alom aanwezige internationale partijen als Netflix en Amazon zijn er in Nederland tal van andere initiatieven op het gebied van streaming video. In dit Cross Media Café gaan we in gesprek met interessante partijen die zich op verschillende manieren bezighouden met streaming.

Naast alom aanwezige internationale partijen als Netflix en Amazon zijn er in Nederland tal van andere initiatieven op het gebied van streaming video. In dit Cross Media Café gaan we in gesprek met interessante partijen die zich op verschillende manieren bezighouden met streaming.

Cross Media Café: State of streaming, 1 februari 2022

We kijken naar nieuwe kanalen, productiemethodes en nieuwe vormen van interactie. Van een bibliotheek vol treinvideo’s en een videodienst waarbij je kan je koken met Michelin-chefs, tot het verbeteren van de techniek rondom videostreams en de marketing en data achter nichekanalen. Al deze ontwikkelingen bieden mogelijkheden om nieuwe vormen van streaming aan te bieden.

Deze editie van het Cross Media Café vindt online plaats en is gratis

Te gast:

  • Jeroen van den Brink is oprichter van Cheflix, een videodienst waar je leert koken van de beste Michelin-chefs.
  • Erik de Zwart, radio-dj, ondernemer en oprichter van 24Trains, de ultieme collectie videos over treinen.
  • Corry Siegers, head of Video Discovery bij Bindinc. Zij helpen onder meer streamingvideo-aanbieders bij het creëren van de de meest optimale gebruikerservaring. 
  • Jeroen Elfferich, CEO en medeoprichter van Livery Video, vertelt over hoe je videostreams beter, voordeliger en interactiever kan maken.
  • Stef van der Ziel, CEO van Jet-Stream / Streaminar over hoe je de complexe techniek van streaming versimpelt, zonder controle en flexibiliteit te verliezen.
  • Frank van Oirschot is co-founder van Ex Machina Group,Livery Video en Dutch Games Association, en vertelt over de lancering van de Dutch Streaming Association.
  • Iemke Roos, CEO bij Dutchchannels neemt ons mee in de marketing en data achter de nichekanalen NewFaithNetwork en WithLove.
  • Jeroen Wijering is co-founder en creator bij JW Player een white label videoplatform met meer dan 1 miljard unieke gebruikers. Hij vertelt over de laatste trends op het gebied van streaming.

 

Het Cross Media Café kan je volgen via een gratis livestream. Na reservering ontvang je een dag van tevoren de link. 

Vragen voor de sprekers kan je stellen via de chatfunctie tijdens de livestream, of door ze van tevoren te mailen aan communicatie@mediaperspectives.nl

Cross Media Café

Het Cross Media Café wordt georganiseerd door Beeld & Geluid en Media Perspectives. In deze bijeenkomsten voor mediaprofessionals worden de nieuwste ontwikkelingen gepresenteerd op het gebied van media, technologie en innovatie.

Met de Cross Media Cafés dragen we bij aan kennisontwikkeling en kennisdeling om de media-industrie zo een stap verder te brengen.