Je bevindt je hier:

Mediacollege: De jacht van de burger

Public shaming van mogelijke criminelen of de fysieke jacht op hen die ‘fout’ zouden zijn. Journalist en schrijver Haro Kraak (De Volkskrant) gaat op zoek naar de voedingsbodem van de jacht van de burger. Welke rol spelen de media hierin? En waarom lijkt dit fenomeen de laatste maanden zo sterk de kop op te steken?

Mediacollege Haro Kraak, 27 januari 20:00 uur online

Steeds vaker horen we in de media over incidenten waarbij de burger het heft in eigen hand neemt. Anno 2020 zijn alle mogelijkheden hiervoor online voorhanden. 

In dit Mediacollege gaat journalist en schrijver Haro Kraak (De Volkskrant) op zoek naar de voedingsbodem van de jacht van de burger. Welke rol spelen de media hierin? En waarom lijkt dit fenomeen de laatste maanden zo sterk de kop op te steken?

Toegankelijk voor doven/slechthorenden

Tijdens dit Mediacollege zullen tolken Nederlandse Gebarentaal en schrijftolken en aanwezig zijn. Al het videomateriaal is vooraf ondertiteld.

Reis mee in media - Beeld en Geluid

Mediacolleges

Tijdens de Beeld en Geluid Mediacolleges staan uiteenlopende mediamakers en deskundigen stil bij de wijze waarop we leven in media, hoe media ons beïnvloeden en hoe zij onderdeel zijn van ons dagelijks leven.

Bekijk alle events

Dit Mediacollege wordt mede mogelijk gemaakt door de deelnemers van de BankGiro Loterij.