Je bevindt je hier:
Let op: event is afgelopen

Open je wereld

Speciaal voor de Museumweek duiken we in de schatkamers van Beeld & Geluid, zowel in Hilversum als Den Haag en geven we rondleidingen! Ons nieuwe Mediamuseum is nog niet te bezoeken, maar we geven je vast een blik achter de schermen in onze serie (W)auw van de bouw.

Speciaal voor de Museumweek duiken we in de schatkamers van Beeld & Geluid, zowel in Hilversum als Den Haag en geven we rondleidingen! Ons nieuwe Mediamuseum is nog niet te bezoeken, maar we geven je vast een blik achter de schermen in onze serie (W)auw van de bouw.

Waar doe jij inspiratie op? Stap uit je dagelijkse patroon. Verwonder je in het museum. Samen of alleen. Open je wereld tijdens de Nationale Museumweek, van 4 t/m 10 april! Bij Beeld & Geluid kan dat in Hilversum én Den Haag, want in het teken van 'Open je wereld' organiseren we rondleidingen. In Hilversum door de schatkamers, in verband met de verbouwing van ons museum. In Den Haag duiken we in de Schatkamer van het museum en geven we rondleidingen door het museum en de wisseltentoonstelling Een Zee van Geluk.

 

Een groep mensen wordt rondgeleid en staan hier op de verdieping van onze depots

Rondleiding achter gesloten deuren

Ga op ontdekkingstocht en geniet van al het moois dat Beeld & Geluid te bieden heeft: spectaculaire architectuur, een blik achter deuren die normaal voor publiek gesloten blijven en een indruk van de enorme omvang van onze mediahistorische collectie.

Elke vrijdag 13:30 - 14:30 uur
€2,50 reserveringskosten

Meer informatie
Twee bezoekers in het museum van Den Haag

Rondleidingen en blik in de schatkamer van Den Haag

Bezoek het museum waar je door middel van spellen, tests en voorbeelden alles te weten komt over media. Hoe goed zijn Hagenaars bijvoorbeeld in het trekken van de aandacht in de media? Of bekijk onder andere de uit de WOII bekende codeermachine Enigma. Hoe werkte dit apparaat precies? Ben je meer geïnteresseerd in de tijdelijke tentoonstelling? In Een Zee van Geluk staan 111 jaar Chinese migratie en familieverhalen in Nederland centraal. 

Starttijden en duur verschillen per rondleiding. Bekijk alle informatie op de website van Beeld & Geluid Den Haag.

Meer informatie
Thumbnail van aflevering 2x02 met links een mobieltje en daarop een profielfoto, maar opgedeeld in blokken alsof het pixels zijn en rechts staat presentatrice Sosha Duysker. Onder in beeld lees je de titel van de aflevering 'Thuis het museum (na)beleven'

(W)Auw van de bouw

Omdat er nog druk gebouwd wordt aan het Mediamuseum is een rondleiding daar nog niet mogelijk. Wel openen we met de serie (W)Auw van de bouw de deuren van ons toekomstige museum: een blik op het proces, wat er allemaal bij komt kijken, maar natuurlijk ook de eerste blikken op de zaal, de spellen en de verhalen die je straks kan verwachten! 

Bekijk de serie