You are here:

(UITGESTELD) Culturele grensverleggers uit de schatkamers van Beeld en Geluid

In verband met de huidige ontwikkelingen rondom het coronavirus wordt dit evenement verplaatst naar een nieuwe datum. Deze volgt zo spoedig mogelijk.

Het Erfgoedfestival Gooi & Vecht staat in het teken van grensverleggers uit de regio Gooi & Vecht. In een filmpresentatie vol unieke fragmenten maak je kennis met de rijke geschiedenis van de Gooi en Vechtstreek, waar talloze vernieuwers, dichters, vrijdenkers, innovators en schrijvers gewerkt en gewoond hebben.

Ons rijke beeldarchief herbergt een keur aan opnames van culturele grensverleggers uit de regio Gooi & Vecht. Te midden van spectaculaire architectuur door Neutelings Riedijk architecten en de in Huizen woonachtige grafisch ontwerper Jaap Drupsteen, geven wij in het atrium een kijkje in onze schatkamers. Geniet van unieke fragmenten uit de omvangrijke collectie tijdens een doorlopende filmpresentatie. Over grensverleggende jazzmusici uit Laren, belangrijke radio- en televisievernieuwers, een interieur-innovator uit Naarden, de beroemdste architect van Hilversum, en vele, vele anderen.

Stap in de wereld van de media

Duik je graag nog iets dieper in de wereld van radio en televisie? Breng dan een bezoek aan de Beeld en Geluid experience. Stap in de schoenen van mediamakers, test hoe mediawijs je bent en ontdek het verleden van de Nederlandse media.