HBO en WO

Beeld en Geluid geeft je studenten de perfecte introductie in de Nederlandse mediawereld. Breid je bezoek aan de Beeld en Geluid experience uit met een introductie over een onderwerp naar keuze door van één van onze experts.

Een groepsbezoek aan de Beeld en Geluid experience is een kennismaking met de wereld van de Nederlandse radio en televisie. Het laat je studenten nadenken over uiteenlopende mediagerelateerde zaken: zo ontdekken ze hoe het er aan toe gaat in de montagekamer, maar ook hoe het is om in de spotlights te staan. Ze worden uitgedaagd om zelf actief aan de slag te gaan, bijvoorbeeld door zelf het journaal te presenteren, een radioprogramma op te nemen of een screentest op te nemen. Ook het onderwerp mediawijsheid komt aan bod. Daarnaast is er in vrijwel alle themapaviljoens de mogelijkheid om rustig te kijken en luisteren naar mooie, ontroerende en spraakmakende fragmenten uit de mediacollectie van Beeld en Geluid. 

Introductie en rondleiding

Wil je extra verdieping bij je bezoek? Vraag een arrangement aan inclusief een op jouw wensen afgestemde presentatie van één van onze experts en een korte rondleiding door het gebouw en onze depots.

Voor de presentatie van onze expert kun je kiezen uit een of meerdere invalshoeken:

 • De collectie van Beeld en Geluid
  Hoe evolueert de collectie en het collectiebeleid van Beeld en Geluid en hoe wordt archiefmateriaal gebruikt?  Interessant voor bijvoorbeeld studenten geschiedenis of mediawetenschappen.
 • Mediageschiedenis
  Beeld en Geluid als archief in relatie tot de Nederlandse radio, televisie en film, óf een specifiek onderwerp uit de mediageschiedenis naar keuze.
 • De Beeld en Geluid experience
  Een museum en een attractie: wat is de achterliggende gedachte en de toekomstvisie? Interessant voor bijvoorbeeld studenten van de CMD en Reinwardt Academie.
 • Educatie in Beeld en Geluid
  Museumeducatie en mediawijsheid. Interessant voor bijvoorbeeld PABO studenten. 
Maak kennis met onze experts

Praktische info

Groepsbezoek museum

Duur: 2,5 uur
Groepsgrootte: vanaf 20 studenten
Aanvang: op aanvraag
Prijs: € 8,50 per student

Groepsbezoek museum inclusief inleiding en rondleiding

Duur: maximaal 4 uur per groep. Bij meer dan 180 studenten wordt opgesplitst in meerdere groepen.
Groepsgrootte: 100-1000 studenten
Prijs: € 9,50 per persoon

Nu boeken

Wil je meer informatie of een boeking doen, neem dan contact op met onze afdeling Boekingen en Evenementen.

T 035 – 677 5444 (maandag t/m vrijdag 09.00 - 17.00 uur)
E evenementen@beeldengeluid.nl