You are here:

Voortgezet onderwijs en mbo

Instagram, Snapchat, YouTube en televisie: media zijn altijd en overal aanwezig. Beeld en Geluid biedt jou en je leerlingen unieke workshops, trainingen en masterclasses die je blik op de werking van de media verscherpen en je leren er wijs mee om te gaan. Bekijk en combineer de leuke en leerzame arrangementen die we speciaal voor leerlingen uit het voortgezet onderwijs en mbo hebben samengesteld.

Bezoek de experience met je klas

In het museum bieden we een kijkje achter de schermen van radio en televisie en gaan leerlingen zelf aan de slag als mediamaker. Hoe leuk is het om eens in de huid van nieuwslezer, regisseur of acteur te kruipen? Met veel actieve opdrachten leren ze meer over hoe media wordt gemaakt, de invloed van media op hun leven, en verruimen ze hun blik.

Lees meer

Workshops

We bieden diverse workshops en masterclasses, afgestemd op het niveau van de groep, die aansluiten bij de belevingswereld van je leerlingen. Door zelf aan de slag te gaan krijgen ze inzicht in de werking en dynamiek van de media. Of dat nu met een masterclass medialogica is, of een gastles door de makers van het Jeugdjournaal. Na het volgen van een van onze programma’s gaan leerlingen gegarandeerd mediawijzer de deur uit.

Mediawijsheid bij Beeld en Geluid

Media spelen een steeds belangrijkere rol in onze samenleving. We kunnen haast niet meer zonder en onze communicatie is ingrijpend veranderd. Speciaal voor het onderwijs en voor partners in het mediawijsheidsveld ontwikkelt Beeld en Geluid educatieve, crossmediale programma’s, diensten en producten waarbij de bevordering van mediawijsheid onder jeugd, jongeren én volwassenen altijd centraal staat. 

Nu boeken

Doe direct een aanvraag door het formulier hieronder in te vullen. Heb je vragen? Onze afdeling Boekingen en Evenementen helpt je graag. 

T 035 – 677 5444 (maandag t/m vrijdag 09.00 - 17.00 uur)
E evenementen@beeldengeluid.nl

Gewenst programma *
Alleen te boeken op vrijdag 22, dinsdag 26 en woensdag 27 november
Alleen te boeken op vrijdag 22, dinsdag 26 en woensdag 27 november
Vul alleen meerdere programma's in wanneer je deze met elkaar wilt combineren op één dag. Neem contact op met onze afdeling Boekingen en Evenementen als je meerdere programma's op meerdere dagen wilt boeken. Eventuele bijzonderheden kun je onderaan dit formulier noteren.
Dagdeel
Dagdeel
Geef aan om welk type onderwijs het gaat (VO, MBO, speciaal) en het niveau/leerjaar van de leerlingen.