Je bevindt je hier:

Jeugdjournaalwedstrijd 2021

Ben jij nieuwsgierig en vertel je graag over wat je hebt gezien of meegemaakt? Geef je dan op voor de Jeugdjournaal wedstrijd! Als jij wint mag je een keer op pad met een echte cameraploeg. En de reportage die jullie maken is daarna voor iedereen te zien bij het NOS Jeugdjournaal en op Youtube. Om te zien of je talent hebt, vragen we je om een proeffilmpje te maken.

Presentatoren Jeugdjournaal voor gebouw Beeld en Geluid

Opdracht

Zoek een onderwerp in je eigen omgeving waarvan jij denkt: dit moeten kinderen in de rest van het land weten. Is er bijvoorbeeld iets spannends gebeurd in de buurt, organiseert je school iets leuks, doe je mee aan een uitdaging of wil je ergens anders aandacht voor vragen? Kies een onderwerp uit waarmee je aan de slag gaat.

Maak over dit onderwerp een kort filmpje (1 minuut), waarin:

  • Je vertelt hoe je heet en waar je bent.
  • Je vertelt wat er aan de hand is en dat ook laat zien.
  • Je iemand een paar vragen stelt.
  • Je het filmpje duidelijk afsluit.
     
  • Check voordat je het filmpje instuurt of je je aan de regels hierboven hebt gehouden. Deadline: 7 november.  

Het maakt niet uit waarmee je de opnames maakt. Dat kan bijvoorbeeld met je eigen telefoon. Maar je mag ook anderen vragen om je te helpen. Zorg ervoor dat je goed te zien en te horen bent in het filmpje, want alleen dan kan de jury beoordelen of je talent hebt. Bekijk hier al de inzendingen tot nu toe op YouTube!

Jury

De jury van de Jeugdjournaalwedstrijd bestaat dit jaar uit Jeugdjournaal presentator-verslaggever Joris Marseille, de winnaar van 2020 Fedde en zangeres/presentator/actrice Stefania.

   

 

Jeugdjournaal-presentator Annabelle

Interviewtips

Ga je iemand interviewen in je filmpje? Bekijk dan deze tips van Bart en Annabelle van het Jeugdjournaal!

Jeugdjournaal presentatoren Annabelle en Bart

Leer van de profs

Tijdens deze herfstvakantie leer je alles over nieuws en journalistiek in Beeld en Geluid Den Haag. Wat is nieuws eigenlijk en hoe wordt dat gemaakt? Je gaat zelf aan de slag in een kinderpersbureau: net als een echte journalist ga je nieuws selecteren, interviewen, presenteren en researchen. Ook komt het NOS Jeugdjournaal naar Beeld en Geluid Den Haag op 16 en 24 oktober voor een speciale masterclass om je alles kneepjes van het vak te leren. Jeugdjournaalpresentatoren vertellen hoe ze hun werk doen én je mag ze alles vragen!
Reserveer meteen een plekje!

Bekijk dit programma

Inschrijfformulier

Dit formulier is bedoeld voor ouders die een kandidaat opgeven voor de NOS Jeugdjournaalwedstrijd 2021. Volwassenen die dit formulier invullen, geven toestemming voor het volgende:

De ingezonden filmpjes van de kandidaten kunnen naast online ook op televisie worden vertoond. Dit geldt ook voor de finaleopdracht van de 15 finalisten.

Gegevens van de ouder/verzorger

Gegevens van de ouder/verzorger

Gegevens van de kandidaat

Gegevens van de kandidaat

Slechts één bestand.
1000 MB limiet.
Toegestane types: avi, mov, mp4, ogg, wav, webm.
Geef een titel aan jouw journaalitem.
Beschrijf de video in maximaal 5.000 karakters. Let op: deze beschrijving wordt getoond bij de video op YouTube.