Je bevindt je hier:

GIF-a-thon workshop bij Beeld & Geluid

Studeer je aan een kunstacademie en zou je het een uitdaging vinden om met archiefmateriaal aan de slag te gaan? Geef je dan op voor de GIF-a-thon workshop op 31 maart 2017 bij Beeld & Geluid!

Beeld & Geluid heeft een rijke collectie aan bewegend beeldmateriaal tijdens de GIF-a-thon workshop gaan we aan de slag deze om te zetten in GIF’s. Animator en illustrator Janneke Meekes zal de workshop leiden. Ze creëert animaties en illustraties voor diverse opdrachtgevers, als NRT, De Wereld Draait Door en IDK8.

Heb je nog geen ervaring met het maken van GIF’s? Dat is geen probleem, want tijdens de workshop geeft Janneke een inleiding met uitleg hoe je zelf GIFjes kan maken. Daarna krijg je de kans om twee uur aan de slag te gaan met het archiefmateriaal! Tijdens de GIF-a-thon maken we gebruik van de Beeld & Geluid collectie die openbaar toegankelijk is voor creatief hergebruik. Dit materiaal is te vinden op het platform openbeelden.nl, waar iedereen archiefmateriaal kan downloaden voor hergebruik. Bekijk hier alvast wat voorbeeld GIF’jes op basis van archiefmateriaal.

Verder brengen we tijdens de workshop een bezoek aan de nieuwe expo Open Media Art: Nieuwe verhalen uit het archief met werk van jonge makers die de opdracht kregen om hedendaagse verhalen te maken op basis van de collectie van Beeld & Geluid. En we sluiten we de dag af met het bekijken en bespreken van de prachtige eindresultaten.

Deelname aan de workshop is gratis en inclusief hapjes en drankjes. Je kunt je via dit formulier aanmelden. Er zijn 25 plekken beschikbaar, vandaar dat registratie verplicht is. We vragen deelnemers hun eigen laptop mee te nemen.

Overzicht programma

12.45 - 13.00 Inloop
13.00 - 13.15 Inleiding over Beeld & Geluid projecten
13.15 - 13.45 Introductie en uitleg over GIF’s
13.45 - 15.45 Aan de slag: GIF’s maken
15.45 - 16.15 Bezoek aan de tentoonstelling Open Media Art
16.15 - 16.45 Bekijken resultaten en afsluiting

Open Media Art

De GIF-a-thon vindt plaats naar aanleiding van het project Open Media Art, waarin de vijf jonge Makers Anna Klevan (Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten), Elki Boerdam (Gerrit Rietveld Academie), Superposition: Bram Bogaerts en Robin Smits (ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten) en Tereza Ruller (Koninklijke Academie voor Beeldende Kunst) op zoek gingen naar naar innovatieve, interdisciplinaire concepten die de creatieve waarden van erfgoedcollecties versterken. Met als resultaat de tentoonstelling Open Media Art: Nieuwe verhalen uit het archief.

Meedoen?

Geef je dan op via dit formulier. Aanmelden kan tot 24 maart 2017.