Je bevindt je hier:

 

Op 4 april 2014 vond in Londen de MediaMixer Innovatiedag plaats, alwaar internationale sprekers zich verzamelden voor het uitwisselen van kennis over semantische multimedia. R&D'er Bouke Huurnink liet ziet hoe het Accelator-team van Beeld en Geluid zorgt voor de overgang van kennis naar praktische implementatie.

Tussen kennis, technologie en implementatie

Het genereren van kennis en technologie rondom het annoteren, taggen, linken en gebruiken van audiovisuele content is belangrijk in de wereld van media-archieven. De R&D-afdeling van Beeld en Geluid genereert regelmatig nieuwe prototypen, kennis en ideeën. Maar hoe kom je van hier tot een verdere ontwikkeling van prototypen en een verbeterde ontsluiting van je archief, zonder steeds opnieuw een extern ICT-bedrijf in te huren?

Het A-Team

In 2013 heeft Beeld en Geluid het Accelerator Team (A-team) in het leven geroepen. Dit team van ontwikkelaars verbetert de zoekinfrastructuur van de online collectie en ontwikkelt prototypen door binnen BenG Labs. Hierdoor wordt het mogelijk nieuwe infrastructurele componenten en tools (zoekmachines, annotatietools, beeldherkenning) uit te testen. Om grip te houden op de behoeften en de voortgang van technische verbeteringen presenteert het team zijn voortgang aan collega's in tweewekelijkse sessies. 

 

 

 

Vinger aan de pols

Door deze aanpak houden zowel het team als de genodigden een vinger aan de pols rondom de verbeteringen die worden doorgevoerd en worden kennis en technologie succesvol ingezet. De online mediacollectie van Beeld en Geluid heeft er dankzij het A-team al verschillende verbeteringen van de zoekmogelijkheden ondergaan.

Meer informatie

  • Lees meer op conferentiewebsite van MediaMixer
  • Bekijk de video van de presentatie
  • Download de slides van de presentatie
  • Bovenste afbeelding: Screenshot afkomstig van de presentatie op videolectures.net
  • Onderste afbeelding: Slide uit presentatie Bouke Huurnink. Bron: videolectures.net