Je bevindt je hier:

Masterclass Medialogica

De informatie vliegt ons om de oren in een wereld van filterbubbels en desinformatie. Media hebben veel invloed op de manier waarop we naar elkaar en de wereld kijken. Maar in hoeverre zijn zij een betrouwbare gids? In de interactieve Masterclass Medialogica worden studenten zich bewust van de mechanismen in de media die schuilgaan achter grote mediagebeurtenissen en zo de publieke opinie beïnvloeden.

Groep studenten houden rode of groene bordjes omhoog

Het televisieprogramma Medialogica van omroep HUMAN ontrafelt hoe scheve verhoudingen tussen beeld en werkelijkheid tot stand komen. In de media, de politiek, het bedrijfsleven en in het maatschappelijk middenveld: overal worden beelden geschetst. Maar in hoeverre komt het nog overeen met de realiteit?  

 

In de masterclass gaan de studenten in groepjes als onderzoeksjournalisten aan de slag met het analyseren van een grote gebeurtenis in het nieuws. Ook gaan we in gesprek over onze eigen rol en de kracht van de publieke opinie. Zo leren de studenten hoe de werkelijkheid verdrongen kan worden door beelden, met een nieuwe werkelijkheid tot gevolg.

 

Studenten in zaal houden rood of groen bordje omhoog

Praktische informatie

  • Duur: 1,5 uur
  • Aanvang: in overleg
  • Groepsgrootte: max 30 studenten (grotere groepen in overleg)
  • Prijs: Masterclass Medialogica €225 per groep
    - Op locatie: bijkomende reiskosten

Gedifferentieerd op leeftijd en niveau.

De Masterclass Medialogica is aan te vullen met een rondleiding door onze depots.

Doe direct een aanvraag door het formulier hieronder in te vullen. Heb je vragen? Neem dan contact met ons op.

T 035 – 677 5444 (maandag t/m vrijdag 09.00 - 17.00 uur)
E groepsbezoek@beeldengeluid.nl

Nu boeken

Gewenst programma *
Vul alleen meerdere programma's in wanneer je deze met elkaar wilt combineren op één dag. Neem contact met ons op als je meerdere programma's op meerdere dagen wilt boeken. Eventuele bijzonderheden kun je onderaan dit formulier noteren.
Dagdeel
Dagdeel

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds 21, VSB Fonds en Fonds 1818.