Je bevindt je hier:

Masterclass Medialogica

De informatie vliegt ons om de oren in onze gedigitaliseerde wereld. Filterbubbels, online challenges, desinformatie, viral posts, extreme meningen. Media hebben veel invloed op de manier waarop we naar elkaar en de wereld kijken. Maar in hoeverre zijn zij een betrouwbare gids? In de interactieve Masterclass Medialogica worden studenten zich bewust van de mechanismen in de media die schuilgaan achter grote mediagebeurtenissen en zo de publieke opinie beïnvloeden.

Groep studenten houden rode of groene bordjes omhoog

Het televisieprogramma Medialogica van omroep HUMAN ontrafelt hoe scheve verhoudingen tussen beeld en werkelijkheid tot stand komen. In de media, de politiek, het bedrijfsleven en in het maatschappelijk middenveld: overal worden beelden geschetst. Maar in hoeverre komt het nog overeen met de realiteit?  

 

In de masterclass gaan de studenten in groepjes als onderzoeksjournalisten aan de slag met het analyseren van een grote gebeurtenis in het nieuws. Ook gaan we in gesprek over onze eigen rol en de kracht van de publieke opinie. Zo leren de studenten hoe de werkelijkheid verdrongen kan worden door beelden, met een nieuwe werkelijkheid tot gevolg.

 

Studenten in zaal houden rood of groen bordje omhoog

Praktische informatie

  • Duur: 1,5 uur
  • Aanvang: in overleg
  • Groepsgrootte: max 30 studenten (grotere groepen in overleg)
  • Prijs: Masterclass Medialogica €225 per groep
    - Op locatie: bijkomende reiskosten

Gedifferentieerd op leeftijd en niveau.

De Masterclass Medialogica is aan te vullen met een rondleiding door onze depots.

Boek direct jullie workshop

Locatie
Is het niet mogelijk om met leerlingen naar Hilversum of Den Haag te komen, dan kunnen we een programma op locatie verzorgen. Hiervoor rekenen we €150,- reiskosten.
Gewenst programma *
Vul alleen meerdere programma's in wanneer je deze met elkaar wilt combineren op één dag. Neem contact met ons op als je meerdere programma's op meerdere dagen wilt boeken. Eventuele bijzonderheden kun je onderaan dit formulier noteren.
dagdeelkeuze
Tussen 9-12u
Tussen 13-15u
dagdeel2
Tussen 9-12u
Tussen 13-15u
Contactpersoon gegevens

Kom je er niet uit of heb je nog vragen?

Neem dan contact op met groepsbezoek@beeldengeluid.nl

 

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds 21, VSB Fonds en Fonds 1818.