You are here:

Beeld en Geluid op school

Over media raak je nooit uitgeleerd

Als clubhuis voor mediawijsheid helpt Beeld en Geluid je begrijpen wat er speelt in de wereld van media en hoe dit ons beeld van de werkelijkheid beïnvloedt. Hier in huis ontvangen we klassen om te spelen en te leren met en over media. Tijdens een bezoek aan onze Experience ontdekken leerlingen de wereld van de media en gaan zelf aan de slag. Daarnaast organiseren we schoolreisjes, workshops en lessen over en met media toegespitst op leeftijd en niveau. Voor docenten organiseren we trainingen over media, en hoe je media optimaal inzet in en met de klas. Vanaf volgend jaar bieden we ook workshops in de klas aan.

Bezoek ons met je klas

Instagram, Snapchat, YouTube en televisie: media zijn altijd en overal aanwezig. Beeld en Geluid is optimistisch over de mogelijkheden van media, ook in de klas. We bieden jou en je leerlingen unieke workshops, trainingen en masterclasses die je blik op de werking van de media verscherpen en je leren er wijs mee om te gaan. Van primair tot hoger onderwijs, voor elk niveau hebben we een passend schoolprogramma mét leuk en leerzaam lesmateriaal voor in de klas.

Bekijk het aanbod

Collectietoegang voor het onderwijs

Na de zomer lanceren we ons nieuwe onderwijsplatform: Beeld en Geluid op School. Dit platform vervangt Teleblik en Academia. Leerkrachten maken op dit platform gratis gebruik van onze collectie beeldmateriaal om zo hun lessen te verrijken. Onze mediacollectie en ons lesmateriaal komt in het primair onderwijs onder andere van pas bij vakken als taal, natuur en techniek, muziek en zaakvakken. In het voortgezet onderwijs zetten docenten ons materiaal in bij aardrijkskunde, geschiedenis, biologie en maatschappijleer. En natuurlijk meer.

Lees meer

Docententrainingen

Beeld en Geluid wil bijdragen aan de (verdere) ontwikkeling van mediawijze leraren. We ondersteunen docenten die hun mediakennis en -vaardigheden willen vergroten en vol vertrouwen in willen zetten. Dat doen we in meetups met vakgenoten en praktische trainingen, die direct in de klas zijn toe te passen. Op 4 juni 2019 bieden we de training Wij-Zij: Polarisatie in de klas aan. We zoomen in op de rol van de media en journalistiek en staan stil bij hoe je je er bewust of onbewust door laat beïnvloeden. Met een exclusieve lezing van Bart Brandsma.

Lees meer

KinderRadioFabriek

Op 6 november 2019 is het al 100 jaar geleden sinds de eerste radio-uitzending. In de KinderRadioFabriek nemen we je mee terug naar toen. En kijken we vooruit: luisteren wij in de toekomst nog naar radio? Maar bovenal ga je hier zelf doen! In de KinderRadiofabriek worden alle kinderen radiomaker!

Vanaf 6 juli te boeken.

Informatie voor spreekbeurt of werkstuk

Maak je een spreekbeurt of werkstuk over de Nederlandse radio en televisie, over mediageschiedenis of over Beeld en Geluid? We hebben een overzicht voor je gemaakt van de plekken waar je informatie kunt vinden.