You are here:

Onderwijs

Verbreed je blik op media. Een kijkje achter de schermen van radio en televisie of werken aan mediawijsheid in een workshop? Beeld en Geluid biedt voor elk niveau een passend schoolprogramma bij een bezoek aan het museum. Wil je Beeld en Geluid naar de klas halen? Ook dat kan. We bieden gratis exclusieve toegang tot onze rijke mediacollectie voor het onderwijs. Ook als je als docent inspiratie wilt opdoen kun je bij ons terecht. Als kernpartner van Mediawijzer.net agenderen we belangrijke onderwerpen rond mediawijsheid en delen en verspreiden we kennis.

Bezoek ons met je klas

Instagram, Snapchat, YouTube en televisie: media zijn altijd en overal aanwezig. Beeld en Geluid is optimistisch over de mogelijkheden van media, ook in de klas. We bieden jou en je leerlingen unieke workshops, trainingen en masterclasses die je blik op de werking van de media verscherpen en je leren er wijs mee om te gaan. Van primair tot hoger onderwijs, voor elk niveau hebben we een passend schoolprogramma mét leuk en leerzaam lesmateriaal voor in de klas.

Bekijk het aanbod

Collectietoegang voor het onderwijs

Speciaal voor het onderwijs selecteert Beeld en Geluid audiovisueel materiaal uit de collectie, dat we beschikbaar maken voor gebruik in lessen of presentaties. Als docent of leerling heb je gratis exclusieve toegang tot deze delen van onze collectie. Bekijk snel of jouw onderwijsinstelling al aangesloten is.

Lees meer

Docententrainingen

Beeld en Geluid wil bijdragen aan de (verdere) ontwikkeling van mediawijze leraren. We ondersteunen docenten die hun mediakennis en -vaardigheden willen vergroten en vol vertrouwen in willen zetten. Dat doen we in meetups met vakgenoten en praktische trainingen, die direct in de klas zijn toe te passen. Op 20 november 2018 bieden we de training Nieuws of Nonsens in de klas aan, in samenwerking met Schooldebatteren (Nederlands Debat Instituut) en Mediawijzer.net.

Lees meer

Mediawijsheid bij Beeld en Geluid

Speciaal voor het onderwijs en voor partners in het mediawijsheidsveld ontwikkelt Beeld en Geluid educatieve, crossmediale programma’s, diensten en producten waarbij de bevordering van mediawijsheid onder jeugd, jongeren én volwassenen altijd centraal staat. Hierbij vindt altijd toetsing plaats aan het mediawijsheidcompetentiemodel van Mediawijzer.net, het netwerk waarin we kernpartner en 'clubhuis' zijn.