You are here:

Praktische informatie

Hier vind je alle informatie die je helpt bij het plannen van je bezoek aan Beeld en Geluid.

Foto: Jorrit Lousberg

Beeld en Geluid opent tijdelijk museumdeuren

Van 2 september t/m 25 oktober 2020 is ons museum, de experience, weer open! Kom langs en geniet van alle mooie mediamomenten. Dit wil je niet missen! Want vanaf maandag 26 oktober 2020 sluiten we de deuren van ons museum voor de bouw van een volledig nieuw en interactief mediamuseum!

Veilig bezoek

Tijdens je bezoek aan Beeld en Geluid staan jouw veiligheid en gezondheid, en die van onze medewerkers, voorop. Daarom hebben we de nodige maatregelen getroffen voor jouw bezoek:

 • Let op: met ingang van 14 oktober is het dragen van een (niet-medisch) mondkapje verplicht, ook bij Beeld en Geluid. We verzoeken bezoekers vanaf 13 jaar zelf een neus- en mondkapje mee te nemen.
 • In het hele museum geldt de 1,5 meter afstand-regel. Er kan slechts een beperkt aantal mensen tegelijk naar binnen. In het gebouw vind je duidelijke looproutes en lijnen die 1,5 meter afstand aangeven.
 • Bij evenementen en (film)programma's in onze theaterzalen wordt een gereduceerd aantal bezoekers toegelaten. Je wordt op 1,5 meter van elkaar geplaceerd, zodat je veilig kan genieten van ons aanbod. 
 • We hebben hygiëne- en veiligheidsmaatregelen getroffen in lijn met de adviezen van het RIVM, de overheid en de Museumvereniging. Er wordt regelmatig schoongemaakt en je vindt bijvoorbeeld desinfecterende gel op verschillende plekken in het museum.
 • Bij ziekteverschijnselen blijf je thuis. Tickets kun je kosteloos omboeken naar een andere dag (t/m 25 oktober, op = op). Kom je toch naar het museum met ziekteverschijnselen? Dan kunnen we je helaas niet naar binnen laten. 
 • Voor de experience geldt een maximale bezoekduur van 3 uur, zodat we kunnen waarborgen dat er nooit té veel mensen tegelijk in het museum zijn. 
 • Vanaf heden zal onze horeca gesloten zijn. 

Openingstijden

Museum

In de periode van 2 september t/m 25 oktober gelden aangepaste openingstijden en moeten tickets vooraf worden gereserveerd.

In september is het museum alleen geopend op woensdagen en in de weekenden. Vanaf 1 oktober, ook tijdens Dutch Media Week (van 3 t/m 11 oktober 2020) en in de herfstvakantie met Kinderen voor Kinderen (van 12 t/m 25 oktober 2020), is het museum dagelijks geopend van 10:00 tot 17:00 uur.

Klantenservice

De klantenservice is open op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur. Hier kun je kosteloos al het digitale materiaal uit onze collectie bekijken en beluisteren. Je vindt 'm op verdieping -1 in ons pand. 
Let op: reserveren van een tijdslot minimaal 1 dag van tevoren is verplicht en kan door het sturen van een email naar info@beeldengeluid.nl.

  Onderwijs en zakelijke verhuur

  In de zomermaanden is Beeld en Geluid wel toegankelijk voor kleinschalige events/arrangementen en de verhuur van zalen, mits deze aan de landelijke richtlijnen voldoen. Vanaf 1 september hopen we dit weer volledig op te kunnen pakken. 

  Vanaf 26 oktober 2020

  Museum gesloten, gebouw en archief blijven open

  Beeld en Geluid blijft tijdens de bouw van het nieuwe mediamuseum gewoon toegankelijk als archief, evenementenlocatie en voor arrangementen en onderwijsactiviteiten. Voor vragen hierover of het boeken van een evenement, arrangement of onderwijsactiviteit kun je contact opnemen met onze klantenservice.

  Prijzen

  Bestel je ticket online. Je koopt je ticket voor een specifieke datum.

  • Volwassenen: € 17,00
  • Kinderen 4 t/m 12 jaar, CJP, Studenten (op vertoon van studentenkaart): € 9,50
  • Kinderen t/m 3 jaar, Museumkaart, BankGiro Loterij VIP-KAART (of vouchers), Internationale Museumkaart (ICOM): gratis

  Bereikbaarheid

  Ons adres is Media Parkboulevard 1, 1217 WE.
  Op oudere navigatiesystemen vind je ons op Sumatralaan 45, 1217 GP.

  Beeld en Geluid staat tegenover NS-station Hilversum Media Park.

  Parkeren

  De parkeergarage van Beeld en Geluid vind je aan de achterzijde van het pand. Het tarief is € 1,50 per uur (max. dagtarief € 9,00). De garage beschikt over twee oplaadpalen voor elektrische auto's.

  Er is een beperkt aantal gratis mindervalidenplaatsen aan de zijkant van het gebouw, achter de bushalte. 

  Eten en drinken

  Ons sfeervolle Grand Café met espressobar is in verband met de corona-maatregelen vanaf heden gesloten. Je eigen lunch mee? Dat is geen probleem.

  Roken

  Beeld en Geluid sluit zich aan bij de nationale beweging voor een 'Rookvrije generatie'. Daarom zijn ons buitenterras, evenemententerrein en het gebied onder de luifel op ons voorplein vanaf nu geheel rookvrij. Voor onze rokende bezoekers zijn er twee rookgelegenheden ingericht op duidelijk aangegeven plaatsen waar passanten en andere bezoekers er geen hinder van ondervinden.

  Toegankelijkheid

  Rolstoelen

  Er zijn enkele rolstoelen beschikbaar voor bezoekers. Bij de kassa kun je hier naar vragen.

  De Beeld en Geluid experience is grotendeels toegankelijk per rolstoel. Rolstoelgebruikers betalen de normale tarieven, toegang voor de begeleider is gratis. Hulphonden kunnen mee naar binnen.

  Let wel: In verband met de corona-maatregelen is er op sommige plekken sprake van eenrichtingsverkeer, waardoor je met een rolstoel niet overal meer kan komen.

  Epilepsie en (over)gevoeligheid voor prikkels

  Heb je epilepsie of ben je overgevoelig voor lichtflitsen of veel prikkels, houd er dan rekening mee dat in de experience veel wisselende beelden getoond worden.  

  Digitoegankelijkheidsverklaring

  Wij voldoen nog niet aan alle eisen uit de toegankelijkheidsstandaard EN 301 549, maar hebben wel de eerste maatregelen genomen om hier aan te gaan voldoen. Er is daarom nog geen informatie beschikbaar die een beeld geeft van de toegankelijkheid van onze website(s). Wel is een toegankelijkheidsonderzoek gepland, dat binnen zes maanden na de publicatie van de verklaring zal worden uitgevoerd.

  Het toegankelijkheidslabel van Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid. Volg de link voor de toegankelijke versie van dit label.

  Loop je tegen een toegankelijkheidsprobleem aan? Of heb je een vraag of opmerking over toegankelijkheid?

  Neem dan contact op via toegankelijkheid@beeldengeluid.nl.

  Wat kunt u van ons verwachten?
  • Binnen 5 werkdagen krijg je een ontvangstbevestiging.
  • We informeren je over de voortgang en de uitkomst.
  • Binnen 3 weken heb je uitsluitsel over je verzoek (het is afgehandeld of afgekeurd).
  Handhavingsprocedure

  Ben je niet tevreden met de manier waarop je klacht is behandeld? Of hebben we niet op tijd gereageerd?

  Dan kun je contact opnemen met de Nationale Ombudsman.

  Voorwaarden

  Als je ons bezoekt zijn de algemene bezoekersvoorwaarden van toepassing.

  Vragen?

  Bekijk de Veelgestelde vragen of neem contact met ons op.