Je bevindt je hier:

Onderwijs bezoek museum

Het is bijna zover, het eerste interactieve Mediamuseum ter wereld gaat open! Op zoek naar een verrassend, leerzaam en leuk schoolreisje of excursie? In de wereld van media duiken en mediawijzer weer naar buiten stappen? Ontdek de mogelijkheden bij Beeld & Geluid Onderwijs!

mediamuseum mediareactor

Supermodern Mediamuseum

In het gloednieuwe en unieke Mediamuseum van Beeld & Geluid in Hilversum ontdek je op speelse wijze de invloed van media op jou en andersom. Dat doe je aan de hand van meer dan 50 (!) interactieve installaties, verdeeld over vijf zones die de media-oerbehoeften vertegenwoordigen: delen, informeren, spelen, verkopen en vertellen.

Jonge kinderen tijdens bezoek mediamuseum

Museumapp schoolklassen

De Beeld & Geluid Onderwijsapp maakt een bezoek aan het Mediamuseum met jouw klas tot een onvergetelijke ervaring. In groepjes volgt de klas een op maat gemaakte route, bijvoorbeeld op basis van een thema als reclame of de betrouwbaarheid van nieuws. Ze maken hun eigen nieuws, ontdekken verleidingstechnieken, regisseren hun eigen film en verdwalen op de interactieve gamevloer.

  • Voor wie? Het Mediamuseum is geschikt voor leerlingen vanaf groep 7. 
  • Een onderwijsbezoek aan het museum duurt 2 uur. 

De deuren van het nieuwe Mediamuseum gaan op 8 maart 2023 open voor jou en jouw leerlingen. Tickets reserveren? Kan! Vul dit formulier in en wij nemen contact met je op.

Jongeren in game zone van het mediamuseum

Combineer met Mediaworkshop

Met de actuele en interactieve Mediaworkshops van Beeld & Geluid Onderwijs stap je in de wereld van (nep)nieuws en desinformatie, journalistiek en pers, influencers en filterbubbels. Welke rol spelen media in het leven van jouw leerlingen? Met onze Mediaworkshops word je gegarandeerd media- en nieuwswijzer.

Het Mediamuseum bezoeken én een workshop volgen? Dan ontvang je 50% korting op de toegangsprijs voor het museum. Leerkrachten en docenten zijn bovendien altijd gratis. 

Maak een keuze uit ons workshopaanbod en vul het formulier onderaan de pagina in. Klik zowel de workshop als 'museumbezoek' aan. Dan nemen wij daarna contact met je op om jouw bezoek aan Beeld & Geluid in te plannen.

Toegangsprijzen onderwijsgroepen

Met jouw klas een bezoek aan het Mediamuseum brengen? Dan gelden onderstaande toegangsprijzen. Prijzen zijn inclusief gebruik van de Onderwijsapp.

  • po/bso: €130,- per groep (max. 30 leerlingen)
  • vo/mbo/hbo/wo: €215,- per groep (max. 30 leerlingen/studenten)
  • leerkracht/docent: gratis

Mediamuseum + Mediaworkshop

Een bezoek aan het Mediamuseum combineren met het volgen van een Mediaworkshop? Dan krijg je 50% korting op de entreeprijs van het museum. Prijzen zijn inclusief gebruik van de Onderwijsapp.

  • po en bso: €65,- per groep (max. 30 leerlingen)
  • vo, mbo en hbo/wo: €107,50 per groep (max. 30 leerlingen/studenten)
  • leerkracht/docent: gratis

De kosten van een losse Mediaworkshop vind je op de specifieke workshoppagina's.