Je bevindt je hier:

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag? Hieronder vind je waarschijnlijk het antwoord.

Het museum

Wat zijn jullie openingstijden en prijzen?

In verband met de huidige coronamaatregelen is de klantenservice op dit moment gesloten.

Ons museum is op dit moment gesloten voor een grootse verbouwing. We verwachten najaar 2022 weer open te gaan met ons volledig nieuwe, state of the art mediamuseum! Beeld en Geluid blijft tijdens de bouw van het nieuwe museum wel toegankelijk als archief (klantenservice), evenementenlocatie en voor arrangementen en onderwijsactiviteiten.

Ik heb de resultaten van mijn bezoek niet ontvangen. Wat nu?

Heb je je spambox gecheckt en vind je de mail ook daar niet? Geen zorgen! Meestal lukt het onze technische dienst nog de resultaten te achterhalen. Stuur een mailtje naar mijn@beeldengeluid.nl en vermeld datum van bezoek, e-mailadres(sen) en gebruikersnaam waarmee jij en/of je gezelschap je hebt aangemeld. We nemen binnen enkele dagen contact met je op.

Mag ik fotograferen in het museum?

Voor privégebruik mag je in alle openbaar toegankelijke ruimtes filmen en fotograferen. Wil je in of voor ons gebouw fotograferen of filmen voor zakelijk of commercieel gebruik, neem dan vooraf contact op met onze afdeling Communicatie.

Mag mijn hond mee naar binnen?

Alleen hulphonden mogen mee naar binnen.

Is er een garderobe/zijn er kluisjes aanwezig?

Naast een gratis, onbewaakte garderobe zijn er ook kluisjes aanwezig. In het kluisje gaat een muntstuk van 1 euro (deze krijg je niet terug). Het is mogelijk om aan de kassa een extra euro te pinnen voor een muntje.

Collectie

Hoe kan ik een specifieke uitzending bekijken of bestellen?

Je kunt onze collectie doorzoeken via de knop Collectie op deze website. In verband met de auteursrechten kunnen we nog niet de gehele collectie online beschikbaar maken. Je kunt bij ons in het pand wel al ons gedigitaliseerde materiaal komen bekijken en beluisteren. Hiervoor dien je vooraf een tijdslot te reserveren

Via onze collectiewebsite is het ook mogelijk om items aan te vragen voor privégebruik

Hoe kan ik iets aanbieden voor de collectie?

Beeld en Geluid is altijd op zoek naar mooie aanvullingen op de collectie. Het aanbieden van een schenking kan via dit formulier.

Kennis

Hebben jullie informatie voor een spreekbeurt of werkstuk?

Neem eens een kijkje op deze pagina! Daar helpen we je verder.

Aan wie kan ik een specifieke kennis-vraag stellen?

Kennis op het gebied van mediacultuur en AV-archivering delen we via deze website, bijvoorbeeld bij de kennisthema's. Informatie over onderzoek en projecten om media-erfgoed open en doorzoekbaar te maken vind je hier. Op ons blog vind je updates over de laatste ontwikkelingen bij Beeld en Geluid. 
Heb je specifieke vragen waarop je nog geen antwoord hebt kunnen vinden? Kijk dan eens bij de experts, of neem contact met ons op.

Overig

Kan ik stage lopen bij Beeld en Geluid?

Dat kan! We hebben jaarlijks stages in de aanbieding voor studenten van verschillende opleidingen. Denk aan stages op het gebied van educatie, av-research, webredactie, personeelszaken, marketing, productie (events), communicatie en IT of het doorzoekbaar maken en beschikbaar stellen van onze collectie.
Bekijk het actuele stage-aanbod

Contact

Staat jouw vraag er niet tussen? Neem contact met ons op.