Je bevindt je hier:

Beeld & Geluid op school

Beeld & Geluid op school is de naam van ons volledige educatieve aanbod: in onze musea in Hilversum en Den Haag, in de klas én op het mediaplatform, onze digitale onderwijscollectie van video- en audiomateriaal.

Vier archiefbeelden met o.a. Theo en Thea en NikkieTutorials

Mediawijsheid

Mediawijs zijn is tegenwoordig bijna net zo belangrijk als kunnen lezen en schrijven. Je bent mediawijs als je de vaardigheden bezit om media te doorgronden en er kritisch mee om kunt gaan. Als expert op gebied van mediagebruik in het onderwijs helpt Beeld & Geluid leerlingen, studenten en leerkrachten hun weg te vinden in media. Dat doen we online en offline.

Logo Beeld & Geluid op school

Mediaplatform

In 2019 werd het mediaplatform Beeld & Geluid op school gelanceerd. Een unieke collectie met relevant én gratis video- en audiomateriaal, speciaal geselecteerd voor het onderwijs. Leerkrachten kunnen uit meer dan 100.000 fragmenten putten om hun lessen leuker en beter te maken. De content is reclamevrij, actueel en duurzaam te gebruiken. Beeld & Geluid op school werkt samen met docenten, studenten, programmamakers, scholen en omroepen die putten uit onze onderwijscollectie om mooie projecten te maken en te delen met de rest van onderwijzend Nederland. Die vind je op onze highlights.

Direct zelf aan de slag
Groep kinderen op een trap - promovideo voor de workshops met de klas

Workshops

Van primair tot hoger onderwijs, Beeld & Geluid op school biedt workshops voor alle niveaus. Verdiep je met je klas in fake news en influencers, ontdek reclametrucjes of krijg inzicht in hoe (en hoeveel!) digitale sporen jij achterlaat. Natuurlijk blijft het niet bij theorie, leerlingen gaan ook zelf aan de slag. Je kunt workshops boeken in onze musea in Hilversum en Den Haag, of we komen naar je toe in de klas.

Bekijk het aanbod
Volle theaterzaal met op het scherm 'Flipping the classroom'

Docentenaanbod

Bij Beeld & Geluid op school dragen we bij aan de ontwikkeling van mediawijze leraren. We bieden (toekomstige) leerkrachten en docenten programma’s over actuele en relevante thema’s op het gebied van mediawijsheid. Na afloop kunnen je de geleerde kennis en opgedane vaardigheden toepassen op jouw eigen lessen en gesprekken met de klas. Bekijk het aanbod van workshops, trainingen en rondleidingen. Vind je niet wat je zoekt? We ontwikkelen ook aanbod op maat.

Bekijk het docentenaanbod

Informatie voor spreekbeurt of werkstuk

Maak je een spreekbeurt of werkstuk over de Nederlandse radio en televisie, over mediageschiedenis of over Beeld & Geluid? We hebben een overzicht voor je gemaakt van de plekken waar je informatie kunt vinden.