Je bevindt je hier:

Media & Onderwijs Prijs 2022

Op 5 oktober 2022 organiseerden beeldengeluidopschool.nl en LessonUp voor de tweede keer de Media & Onderwijs Prijs! Dé prijs voor digitale didactiek voor onderwijzend Nederland. Het motto: #watjijdoetboeit. Wie wonnen er met hun les het inspiratiediner op Beeld & Geluid en een trip met de gehele klas naar het eerste interactieve mediamuseum ter wereld?

Wil je meer weten over de editie van 2023? Klik dan op de button hieronder.

Ook dit jaar organiseert Beeld & Geluid op school in samenwerking met LessonUp de Media & Onderwijs Prijs. Met deze prijs willen we een inspirerende impuls geven aan de expertise over digitale didactiek en het gebruik van digitale media in lessen stimuleren. 

De jury was verheugd over de hoeveelheid en vooral ook over de kwaliteit van de inzendingen. Het werd hierdoor weliswaar een zware dobber deze te beoordelen, maar het gaf ook veel energie: zoveel inspirerende lessen die de juiste snaar en de juiste toon weten te raken. En ja... er staken weer een aantal lessen met kop en schouders bovenuit! 

Wat opviel is dat met veel bekende tools vernieuwende toepassingen werden gemaakt. Dus zonder al te veel poespas een les maken die er toe doet.

De podcast

Voorafgaand aan de bekendmaking interviewde Tjip de Jong onze juryleden en oud-winnaar Pallas Linssen in de podcast Tjipcast. Ze bespraken het onderwerp digitale didactiek en hoe je dit gemakkelijk in je les kan integreren. Natuurlijk kwamen ook de lessen van de nieuwe winnaars aan bod.

De winnaars

Bijzondere Vermelding

Niet alle inzendingen voldeden aan de criteria die gesteld zijn aan de Media & Onderwijs Prijs. Toch heeft de jury ook die inzendingen met veel interesse bekeken; er zou zomaar nog een pareltje tussen kunnen zitten. En zie hier: Bingo!

De jury

“Geweldig om te zien hoe met bekende tools vernieuwende toepassingen werden gemaakt!” - Jury Media & Onderwijs Prijs 2022

Waarom de Media & Onderwijs Prijs? 

Met deze jaarlijkse prijs wil Beeld & Geluid het gesprek over digitale didactiek op gang brengen, zodat de expertise over dit onderwerp een inspirerende impuls krijgt en docenten digitale media en interactieve online middelen vaker inzetten in hun lessen. beeldengeluidopschool.nl organiseert de Media & Onderwijs Prijs samen met partner LessonUp.

 

Over beeldengeluidopschool.nl

Beeld & Geluid op school gaat over leren over en leren met media. beeldengeluidopschool.nl is dé digitale mediacollectie voor het onderwijs. Op dit platform staan meer dan 150.000 afleveringen van uiteenlopende radio- en televisieprogramma’s. Van historische beelden tot het Journaal van gisteren. Het audio- en videomateriaal is gratis te gebruiken door iedereen in het onderwijs en kunnen docenten hun lessen leuker maken, lastige onderwerpen begrijpelijker en het leerrendement vergroten.

 

Logo LessonUp.com

Over LessonUp

Met LessonUp kunnen docenten digitale en interactieve lessen voor ieder type onderwijs en op ieder niveau maken! De online tool biedt de mogelijkheid interactieve elementen zoals quizes maar ook beeld en geluid toe te voegen aan de les, met meer betrokken leerlingen als gevolg. Naast zelf maken, kunnen docenten gebruik maken van de lesbibliotheek, waar meer dan 1 miljoen lessen klaarstaan.

LessonUp.com