Je bevindt je hier:

Trainingen voor leerkrachten en docenten

Een goed begrip en het efficiënt kunnen inzetten van media wordt steeds belangrijker in het onderwijs. Daarom traint Beeld & Geluid op school ook leerkrachten en docenten (in opleiding). Met programma’s rondom mediawijsheid leveren we een bijdragen aan de ontwikkeling van meer mediawijze leerkrachten (in opleiding).

Docententraining

Docententraining - Foto: Jorrit Lousberg

Beeld & Geluid op school speelt in op de behoefte aan meer kennis over media, journalistiek en beeldcultuur. Doel is dat leerkrachten en docenten na afloop de opgedane kennis en vaardigheden kunnen toepassen op hun lessen en in gesprekken met leerlingen en studenten. De workshops zijn samengesteld volgens de meest actuele richtlijnen voor ‘digitale geletterdheid’ en ‘burgerschap’.

Aanbod

Samen bespreken we jullie wensen en leerdoelen. Van trainingen en gastlessen tot
introductie- en themaweken. Kies je iets uit onderstaand menu of liever een combinatie van verschillende thema’s en bouwen we samen een arrangement op maat? We komen naar je toe of verwelkomen jullie graag op een van onze prachtige locaties in Hilversum of Den Haag.

Als je er toch bent..

Vul je programma aan met een rondleiding door ons prachtige gebouw en neem een kijkje achter deuren die normaal gesproken gesloten blijven of spijker je kennis bij tijdens een hoorcollege van een van onze experts!

Maatwerk

Naast workshops, masterclasses en rondleidingen ontwikkelt Beeld & Geluid op school aanbod op maat. Daarbij wordt geput uit ons netwerk van sprekers en experts. Alles is te combineren of uit te breiden. Kies voor een workshop en rondleiding door het archief of hoorcollege van een expert. Onze programma’s zijn bovendien beschikbaar op locatie naar keuze. Meer weten? We informeren je graag over de mogelijkheden.

Op de hoogte blijven?

Blijf op de hoogte van al onze docententrainingen en educatieve aanbod via onze onderwijsnieuwsbrief.