Je bevindt je hier:

Newsroom

Nieuws is er altijd en overal. Nieuwsfeeds op je smartphone, nieuwsorganisaties op je tijdlijn of in de vorm van apps. Maar hoe komt dat nieuws eigenlijk tot stand en wie bepaalt of iets nieuws is of niet? In deze workshop zijn de leerlingen de redactie van een nieuwswebsite en krijgen zij te maken met de dilemma’s waar journalisten dagelijks voor staan. Een uitdagende workshop die leert dat nieuws een selectie én een product is dat nog gemaakt moet worden.

Gestileerde versie van een krant

Redacties van nieuwsmedia staan elke dag voor lastige, redactionele keuzes: Hoe snel kunnen wij dit nieuws brengen? Welke headline is pakkend? Hoe zetten we social media in? Wie interviewen we? Gebruiken we die anonieme bron? Is er een duidelijk onderscheid tussen feiten en meningen? Welke invalshoek gebruiken we en is het mogelijk om meerdere perspectieven te belichten?

In deze workshop zijn de leerlingen de redactie van een nieuwswebsite waarbij al deze dilemma’s voorbij komen en ze pittige keuzes moeten maken. Ze maken hun eigen video-items en met interactieve spel- en werkvormen leren de leerlingen welke krachten van invloed zijn op het nieuws en hoe keuzes van een journalist tot stand komen.

Leerlingen werken samen aan een opdracht

Praktische info

  • Geschikt voor VO leerlingen en MBO-studenten (gedifferentieerd op leeftijd en niveau)
  • Prijs: €275 per groep
    - Op locatie: bijkomende reiskosten
  • Locatie: deze workshop is beschikbaar in Hilversum, Den Haag of op een locatie naar keuze, zoals de eigen school
  • Duur: 3 uur
  • Groepsgrootte: maximaal 30 leerlingen
  • Voorbereiding: download de handleiding voor de begeleiders

 

Boek direct jullie workshop

Locatie
Is het niet mogelijk om met leerlingen naar Hilevrsum of Den Haag te komen, dan kunnen wij een programma op locatie verzorgen. Hiervoor rekenen wij €150,- reiskosten.
Gewenst programma
dagdeelkeuze
Tussen 9-12u
Tussen 13-15u
dagdeelkeuze 2
Tussen 9-12u
Tussen 13-15u
Gegevens aanvrager

Kom je er niet uit of heb je nog vragen?

Neem dan contact met ons op via groepsbezoek@beeldengeluid.nl