Je bevindt je hier:

Verhalen uit het hart ❤️

We leven middenin de coronacrisis. Een bijzondere, heftige en indrukwekkende periode voor ons allemaal. Ons leven ziet er nu heel anders uit dan een aantal weken geleden. Daarom zijn wij op zoek naar filmpjes die een kijkje geven in jouw dagelijks leven. Wil jij ons helpen om deze geschiedenis vast te leggen? Heb jij filmpjes gemaakt die laten zien hoe je verschillende soorten media inzet om met je collega’s online te vergaderen, contact te maken met je dierbaren, hoe je online sport, digitaal borrelt met vrienden of van afgesloten stranden en bossen? Deel jouw filmpjes en help ons deze bijzondere tijd vast te leggen voor de toekomst!

Schrijf geschiedenis!

Deel jouw dagelijks leven tijdens de lockdown


Beeld en Geluid wil alledaagse beeldverhalen over de impact van het coronavirus op ons dagelijks leven verzamelen, zodat we deze bijzondere tijd kunnen vastleggen aan de hand van persoonlijke verhalen. Verhalen die we voor de eeuwigheid bewaren en beschikbaar maken, zodat we deze bijzondere tijd ook in de toekomst kunnen terughalen.

Daarom zijn wij op zoek naar filmpjes die een kijkje geven in jouw dagelijkse leven in deze tijd. Wil jij meewerken om deze geschiedenis vast te leggen? Graag ontvangen we dan jouw filmpje. Een selectie nemen we op in onze collectie en laten we in ons mediamuseum zien, zodat iedereen nu en in de toekomst kan zien hoe wij leefden in deze corona-tijd.

Bekijk de verhalen uit het hart

Creatieve thuiswerkplekken, op bezoek bij je familie op afstand/voor de deur, een verlaten Museumplein en challenges om de verveling tegen te gaan… Zo ziet ons leven er op dit moment uit. Bekijk de video’s die zijn ingezonden vanuit heel Nederland.

Bekijk de video's

Hoe klinkt een pandemie?

Minder vliegverkeer, auto’s, treinen en mensen op straat; de wereld klinkt anders tijdens een pandemie. Om de coronaperiode ook in geluid te kunnen bewaren en in de toekomst beschikbaar te maken voor onder andere hergebruik, onderzoek en presentatie, zijn we gestart met het inzamelen van geluidsopnames.

Deel jouw geluidsopnamen

Deel je video

* Velden met een sterretje zijn verplicht
Toegestane bestandsformaten: mp4, mov, wmv, webm, avi
Toegestane bestandsgrootte: 1000 MB
Niet alle velden zijn correct ingevuld.

Voorwaarden voor archivering en beschikbaarstelling 


Wij verzamelen content, zonder commercieel oogpunt, maar om een dwarsdoorsnede van het Nederlandse medialandschap te archiveren en beschikbaar te houden voor toekomstige generaties. Help jij mee? 

Deelname is voorbehouden aan personen van 16 jaar of ouder.

Door deel te nemen geef je Beeld en Geluid toestemming om: 

  • het materiaal langdurig op te nemen in de collectie van Beeld en Geluid;
  • het materiaal op het terrein van ons instituut te vertonen, bijvoorbeeld in ons museum;
  • het materiaal te gebruiken voor onderwijs en onderzoek in een besloten online omgeving;
  • het materiaal te gebruiken op eigen online platforms van Beeld en Geluid, zoals zoeken.beeldengeluid.nl;
  • persoonsgegevens, waaronder maar niet beperkt tot het beeldmateriaal van de inzender en de personen op beeld, te verwerken voor de doeleinden zoals gesteld in het privacy statement.


Beeld en Geluid behoudt zich het recht voor om een ingestuurde video niet in de collectie op te nemen en/of te publiceren. 

Creative Commons

Door deze optie aan te vinken bevestig je dat je een origineel werk (jouw ingezonden video) waarover jij de rechten bezit vrijgeeft voor hergebruik onder een Creative Commons Naamsvermelding-GelijkDelen-licentie. Creative Commons biedt creatieve makers de vrijheid om op een flexibele manier met hun auteursrechten om te gaan. 
Met een Creative Commons Naamsvermelding GelijkDelen-licentie behoud je al je rechten, maar geef je aan anderen - waaronder Beeld en Geluid - toestemming om je werk te verspreiden, met anderen te delen en het werk te bewerken. Wanneer anderen een afgeleid werk maken van dit werk moeten zij dit onder dezelfde voorwaarden van een Creative Commons Naamsvermelding GelijkDelen-licentie publiceren.

Verhalen uit het hart wordt mede mogelijk gemaakt door de deelnemers van de BankGiro Loterij.