Je bevindt je hier:

Aanmelden Philip Bloemendal Prijs 2022

Op donderdag 8 december 2022 wordt de Philip Bloemendal Prijs voor de elfde keer bij Beeld & Geluid uitgereikt aan jong journalistiek presentatietalent uit de media. Van 7 juli-3 oktober 2022 kan talent opgeven of worden voorgedragen. De winnaar ontvangt een cheque ter waarde van 3.500 euro, te besteden aan een opleiding om zich verder te professionaliseren in het vakgebied.

Logo Philip Bloemendal Prijs

Voeg een video toe van jouw presentatie of de presentatie van de kandidaat ter ondersteuning van de aanmelding. Deze video heeft bij voorkeur een totale lengte van minimaal 3 minuten en maximaal 10 minuten. Een compilatie is toegestaan. Het ingezonden fragment/programma dient niet ouder te zijn dan 10 maanden voorafgaand aan de datum van inzending. Aanmeldingen zonder video of link naar Vimeo of YouTube worden niet in behandeling genomen.
Slechts één bestand.
512 MB limiet.
Toegestane types: avi, mov, mp4, ogg, wav, webm.

Saskia Houttuin, winnaar Philip Bloemendal Prijs 2018

Saskia Houttuin, winnaar Philip Bloemendal Prijs 2018

Voorwaarden voor deelname

  • Kandidaten dienen maximaal 30 jaar te zijn op 31 december van het jaar waarin de prijs wordt uitgereikt.
  • Indien een kandidaat door derden wordt voorgedragen zal van hem of haar toestemming voor de kandidaatstelling verkregen moeten worden.
  • Een kandidaat die zichzelf aanmeldt dient dit af te stemmen met zijn/haar werkgever/opdrachtgever.
  • Een kandidaat kan maximaal aan twee opeenvolgende edities van de prijs meedoen.
Bekijk het volledige reglement
Philip Bloemendal

Philip Bloemendal Prijs

De Philip Bloemendal Prijs wordt iedere twee uitgereikt aan jong journalistiek presentatietalent uit de media. De genomineerde talenten worden door een vakjury onder andere beoordeeld op het zorgvuldig en doelmatig gebruik van de Nederlandse taal, hun stem, spraak, formulering en aspecten van persoonlijke presentatie.

Philip Bloemendal is voornamelijk bekend als 'de stem' van het Polygoonjournaal, maar was als directeur en hoofdredacteur ook verantwoordelijk voor het redactionele-, productionele- en personeelsbeleid van Polygoon. Hij schreef de commentaarteksten en sprak deze uit. Daarnaast werkte hij aan verschillende radio- en televisieproducties en documentaires. 

Meer over de Philip Bloemendal Prijs