Je bevindt je hier:
Let op: event is afgelopen

Gen Z: Breaking the news?

* Uitverkocht *
Voor Gen Z zijn social media, apps en push-notificaties verreweg het belangrijkste om nieuws te volgen. Hoe bereik je als nieuwsorganisatie deze jongeren?

* Uitverkocht *
Voor Gen Z zijn social media, apps en push-notificaties verreweg het belangrijkste om nieuws te volgen. Hoe bereik je als nieuwsorganisatie deze jongeren?

Cross Media Café - Gen Z: Breaking the news?

Gen Z vormt de voorhoede in de grote verschuivingen in mediaconsumptie. Ook hoe zij op de hoogte blijven van het nieuws is anders. De smartphone staat centraal in hun mediagebruik.

Dit is allemaal geen nieuws. Toch ervaren veel mediabedrijven problemen bij het bereiken van deze jongere doelgroep. Hoe maak je connectie met deze generatie die is opgegroeid met digitale technologie en waarbij je maar seconden hebt om de aandacht te pakken? Wat willen jongeren precies weten van het nieuws? Waar vinden ze het nieuws?  

In dit Cross Media Café spreken we met nieuwspioniers over verschillende manieren om jongeren te betrekken en interesseren in het nieuws, en wat dit betekent voor de toekomst van de media.

Sprekers:

  • Sophie Duvekot is junior onderzoeker bij het Journalismlab van de HU, dat voor het #UseTheNews de literatuurstudie Jongeren en Nieuws heeft uitgevoerd. Wat weten we over Gen Z en nieuws?
  • Gerson Veenstra is eindredacteur bij EenVandaag dat experimenteert met interactie rond het nieuws en een directe relatie met het publiek ontwikkelt.
  • Maya-Nora Saaid is TikTok-journalist voor Middle East Eye en heeft veel ervaring opgedaan in het inzetten van TikTok om jongeren bij het nieuws te betrekken. 
  • Gonnie Spijkstra is plaatsvervangend chef NOS op 3 en NOS Stories en onderzoekt met haar team verschillende platforms om een jong publiek te bereiken. Sinds kort is NOS met een wekelijkse uitzending actief op gamersplatform Twitch. Wat gebeurt daar?
  • Danique Hoekstra is content creator bij de Leeuwarder Courant voor het jongerenplatform LC Now. Wat zijn daar de ervaringen tot nu toe? 

 

Praktische informatie

Het gratis Cross Media Café vindt plaats in Beeld & Geluid in Hilversum, is van 15.00 tot 17.00 uur (geen pauze) en wordt besloten met de netwerkborrel. 

Er is geen livestream. Wel nemen we de bijeenkomst op en delen wij deze opname achteraf. 

Heb jij een vraag voor een van de sprekers? Mail dan naar communicatie@mediaperspectives.nl. Je kan ook in de zaal je vraag stellen.

Het Cross Media Café wordt georganiseerd door Beeld & Geluid en Media Perspectives. In deze bijeenkomsten voor mediaprofessionals worden de nieuwste ontwikkelingen gepresenteerd op het gebied van media, technologie en innovatie. Met de Cross Media Cafés dragen we bij aan kennisontwikkeling en kennisdeling om de media-industrie zo een stap verder te brengen.