Je bevindt je hier:
Let op: event is afgelopen

Museumweek

Deel je Museumkaart en laat een ander ook genieten van het nieuwe Mediamuseum van Beeld & Geluid in Hilversum!

Deel je Museumkaart en laat een ander ook genieten van het nieuwe Mediamuseum van Beeld & Geluid in Hilversum!

Decoratief: campagnebeeld Nationale Museumweek

Museumkaarthouders mogen namelijk in de Museumweek (1 t/m 7 april) hun persoonsgebonden kaart uitlenen aan iemand anders. Wil je jouw vrienden, buren, collega's of iemand anders ook kennis laten maken met Beeld & Geluid? Dit is hun kans!

De spelregels

  • De echte Museumkaart moet worden getoond, geen kopie of foto van de kaart.
  • Er mag per kaart 1 bezoeker naar binnen. De bezoeker komt dus in plaats van de kaarthouder (die op een ander moment kan komen), maar ze mogen dus niet samen naar binnen. 

Meer weten? Kijk op de website van de Museumweek.

 

Ons programma:

Decoratief: zone Informeren en Verkopen in aanbouw

Ontmoet de makers!

Beeld & Geluid in Hilversum biedt tijdens de Museumweek drie unieke en exclusieve rondleidingen voor Museumkaarthouders (of toonders) aan. Op dinsdag 4 april, woensdag 5 april en donderdag 6 april vertelt één van de makers van het meest interactieve nieuwe Mediamuseum ter wereld je alles over hoe het museum is gemaakt. En je mag alles vragen wat je wilt! De rondleiding duurt ca. 30 minuten en er is ruimte voor max. 20 personen: vol = vol! Adviesleeftijd: 12 jaar en ouder.

  • dinsdag 4 april om 12:00u: Bart van der Linden - Eindredacteur Mediamuseum
  • woensdag 5 april om 12:00u: Karen Drost - Manager Mediamuseum
  • donderdag 6 april om 12:00u: Corine Lindenbergh - Programmamanager Mediamuseum
Decoratief: thumbnail (W)Auw van de bouw

Filmprogramma (W)Auw van de Bouw

Hoe maak je een nieuw interactief Mediamuseum?

Presentatrice Sosha Duysker volgde het hele (ver)bouwtraject van het nieuwe Mediamuseum van Beeld & Geluid op de voet. In Theaterzaal 2 kun je meekijken naar alle hoogte- en dieptepunten. 
 

Decoratief: foto van de mediareactor

Pronkstuk: de Mediareactor

De Mediareactor in het Mediamuseum van Beeld & Geluid in Hilversum is een bijna 300 meter lange verbeelding van de wereld van media waarin wij dagelijks leven. 24 uur per dag, 365 dagen per jaar, stromen beelden automatisch ons archiefgebouw in en weer uit. Tijdens je bezoek maak je er zelf ook tijdelijk onderdeel vanuit: de Mediareactor neemt jouw persoonlijke profiel op en toont de door jou in het museum gemaakte filmpjes. Zo word jij ook onderdeel van deze constante mediastroom.