Project Space

De komst van nieuwe technologieën en social media hebben ervoor gezorgd dat je niet alleen meer mét de media, maar ook ín de media leeft. In de Project Space bieden we ruimte aan experimentele projecten op het gebied van media.

Foto: Jorrit Lousberg

We laten je ontwikkelingen zien én ervaren. Maak kennis met nieuwe vormen van interactie, presenteren, kijken en media maken. 

De Project Space is geopend op woensdagen en in het weekend en is inbegrepen bij je bezoek aan ons museum.
De installaties in de ruimte wisselen geregeld. Dit is er nu te zien:

Sony VR Soundlab

Beeld en Geluid test hier samen met Sony de toekomst van geluid. Met de Sonic Surf VR-techniek kan geluid heel precies de ruimte in worden gestuurd, waardoor de audiovisuele ervaring veel rijker wordt. Ervaar zelf hoe het geluid verandert, verplaatst of zelfs verdwijnt zodra je door de ruimte loopt!

Ben ik in beeld?

20Face

Hier testen we software die nog in ontwikkeling is voor gebruik in ons nieuwe museum. We willen graag ontdekken hoe het werkt en hoe jij erop reageert. Als we jou als bezoeker kunnen identificeren en herkennen, dan kunnen we je een gepersonaliseerde ervaring bieden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het tonen van tv-programma’s uit jouw jeugd, gebaseerd op je gescande leeftijd.
 

Foto: Jorrit Lousberg

Retro Space Arcade

We zijn onlangs gestart met het archiveren van games. Maak je klaar voor een nostalgische trip, want hier speel je games als A2 Racer, Redcat en Jazz Jackrabbit opnieuw

Games Canon

Universiteit Utrecht: Dr. Rene Glas, Dennis Jansen, Brian de Lint, Amanda Moss, Andrea Di Pastena, Dr. Jasper van Vught, Dr. Stefan Werning
Samen met een groep experts hebben we de Nederlandse Games Canon samengesteld. Deze selectie van games geeft een mooi beeld van de belangrijkste ontwikkelingen in de Nederlandse game-industrie in de afgelopen 35 jaar. Speel het kaartspel en maak kennis met de canon.

Foto: Jorrit Lousberg

Radio Garden

Studio Puckey en Studio Moniker in opdracht van Beeld en Geluid en het internationale research project Transnational Radio Encounters

Draai aan de wereldbol, zoom in of uit en luister naar radiozenders over de hele wereld. Je kunt ook in het verleden duiken en horen wat er veranderd is in het maken van radio. Heb je iets leuks ontdekt? Laat dan je persoonlijke reistip voor andere bezoekers achter in het logboek. En vergeet niet ons op de wereldkaart te laten weten waar je allemaal bent geweest.

Face the Interface

Anja Groten

‘Face the Interface’ is een interactieve installatie waarbij je wordt toegesproken door een algoritme voor gezichtsherkennings. Zodra jouw gezicht gedetecteerd wordt, begint het verhaal. Afhankelijk van jouw expressie wordt de verhaallijn vervolgd…

Foto: Jorrit Lousberg

Path of Distraction

Jan Reuser (eindexamenkandidaat Hogeschool voor de Kunsten Utrecht)

'Path of Distraction' is een virtuele interactieve installatie: het werk reageert op wat jij doet. Je gebruikt hierin je eigen handen voor interactie met de virtuele wereld en wanneer je interesse toont in een object in de virtuele wereld zal die wereld op jou reageren.