Je bevindt je hier:

Inward Outward

Wereldwijd hebben audiovisuele archieven te maken met vragen rondom kolonialiteit, identiteit en ras. Vragen over onze afkomst, onze geschiedenis en onze samenleving. Inward Outward is een internationaal symposium en onderzoekt de positie van audiovisuele archieven ten opzichte van dit soort vraagstukken.

Wereldwijd hebben audiovisuele archieven te maken met vragen rondom kolonialiteit, identiteit en ras. Vragen over onze afkomst, onze geschiedenis en onze samenleving. Inward Outward is een internationaal symposium en onderzoekt de positie van audiovisuele archieven ten opzichte van dit soort vraagstukken.

Inward Outward Symposium

INWARD OUTWARD SYMPOSIUM 2023 (Uitverkocht)

De derde editie van Inward Outward vindt plaats op 16 en 17 maart 2023 bij Framer Framed in Amsterdam en bestaat uit een reeks presentaties en gesprekken, en een workshop. Het symposium zal zich richten op Witnessing/Care & the Archive, waarbij de termen "witnessing" en "care" nadrukkelijk naast elkaar zijn verwoord.

Witnessing & Care worden geformuleerd, als complementaire praktijken om door het archief te bewegen, maar die ook op gespannen voet met elkaar kunnen staan. Deze twee woorden worden gebruikt om een vorm van betrokkenheid te benadrukken, een weigering om archiefwerk op te vatten als een passieve praktijk. 

Voor meer informatie en het volledige programma, ga naar https://inwardoutward.nl/

PUBLICATION INWARD OUTWARD 2021

Download de publicatie van het Inward Outward Symposium 2021 over Emotions in the Archive. Waar komen we emoties, affecten en gevoelens tegen in het archief? Hoe worden deze vastgelegd in zowel geluiden als bewegende beelden en in de praktijken die gebruikt worden om het archief te organiseren? En, heel belangrijk, hoe inspireren deze emoties ons om de dominante praktijken en discoursen die ons werk tot nu toe hebben bepaald, af te leren en ongedaan te maken? Deze vragen, die werden versterkt door onze observaties en reacties op de wereldwijde gebeurtenissen van 2020-2021, vormden het thema van het tweede Inward Outward symposium, "Emotion in the Archive", en staan centraal in de gepubliceerde artikelen.

Download publicatie

Inward Outward

Archieven vormen het nationaal geheugen van een land en hebben een bijzondere macht om te vormen en te definiëren wie wel en wie niet in zijn verhalen is opgenomen. We onderzoeken wat het 'dekoloniseren' van het archief, binnen en buiten de muren van gevestigde instituten, kan bieden voor de productie van nieuwe kennislichamen. 

Met een kritische archiefbenadering als basis verkent Inward Outward wat specifiek is voor bewegend beeld- en geluidsmateriaal, van zowel materiaal uit het verleden als materiaal uit het heden, en de archiefpraktijken die gebruikt worden om het te verzamelen, te bewaren en toegankelijk te maken.

Het Inward Outward Symposium wordt georganiseerd door het Koninklijk Nederlands Instituut voor Zuidoost-Aziatische en Caribische Studies (KITLV) en het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid, en wordt ondersteund door het Research Center voor Material Culture. Het eerste Inward Outward symposium vond plaats in januari 2020. 

Publicatie Inward Outward 2020

Op 24 en 25 januari 2020 vond de eerste editie van het Inward Outward symposium plaats. Naar aanleiding van deze eerste editie en de komende tweede editie (oktober 2021), brengt Inward Outward een publicatie uit over kolonialisme, identiteit en ras binnen audiovisuele archieven. 

In deze digitale publicatie worden discussies die tijdens het symposium 2020 aan het licht kwamen verder uitgediept. Daarnaast staan verschillende bijdragen van sprekers centraal. Uiteraard is er veel meer besproken dan de inhoud van deze publicatie. Het is dan ook onmogelijk om een volledig beeld te geven van alle kennis en inzichten die zijn gedeeld tijdens deze eerste editie van Inward Outward.

Blijf op de hoogte

Via deze pagina blijf je op de hoogte. Regelmatig updates ontvangen? Meld je aan voor de mailinglijst hieronder.