Je bevindt je hier:
Let op: event is afgelopen

Vincent Bijlo: ongezien in de media

De wereld om ons heen wordt ook steeds visueler. Maar wat als je blind of slechtziend bent? Cabaretier en schrijver Vincent Bijlo vertel over zijn leven in en met de media als niet-ziende.

De wereld om ons heen wordt ook steeds visueler. Maar wat als je blind of slechtziend bent? Cabaretier en schrijver Vincent Bijlo vertel over zijn leven in en met de media als niet-ziende.

Campagnebeeld Mediacollege Vincent Bijlo

Ons dagelijks leven speelt zich steeds meer af op smartphones en platforms. Delen, appen, reageren, filmpjes versturen en nog veel meer. De wereld om ons heen wordt ook steeds visueler. Maar wat als je blind of slechtziend bent?  In de week van de Mediawijsheid vertelt cabaretier, schrijver en podcastmaker Vincent Bijlo over zijn leven in en met de media. Over de verrijkingen die nieuwe apparaten en apps hem bieden als niet-ziende, maar ook over de uitdagingen van diezelfde digitalisering.

Vincent Bijlo is cabaretier, schrijver en podcastmaker. Vanaf zijn geboorte is Vincent blind, maar dat heeft hem nooit weerhouden zich te ontwikkelen en zijn eigen pad te trekken. Als jonge jongen was hij al nieuwsgierig en benieuwd naar de wereld om hem heen. De ontwikkeling van de media en uitvindingen van nieuwe apparaten en apps verrijken zijn leven, maar zorgen ook voor uitdagingen. 

Vincent bespreekt de veranderingen in de media en welke invloed ze hebben op zijn leven. Hij duikt in de archieven van Beeld & Geluid om te laten horen en zien hoe blinden en slechtzienden vaak in de media worden belicht.

Dit Mediacollege wordt georganiseerd in samenwerking met Netwerk Mediawijsheid en vindt plaats tijdens de Week van de Mediawijsheid.

Welkom met een coronatoegangsbewijs

Tijdens je bezoek aan Beeld & Geluid Den Haag staan jouw veiligheid en gezondheid, en die van onze medewerkers, voorop. Daarom zijn wij genoodzaakt bezoekers van een evenement te vragen een coronatoegangsbewijs te tonen bij binnenkomst. Om het bezoek voor iedereen veilig te houden, vragen wij begrip hiervoor.

Campagnebeeld Reis mee in media

Mediacolleges

Tijdens de Beeld & Geluid Mediacolleges staan uiteenlopende mediamakers en deskundigen stil bij de wijze waarop we leven in media: over hoe media ons beïnvloeden en hoe zij onderdeel vormen van ons dagelijks leven. Beeld & Geluid is hét instituut voor media met vestigingen in Hilversum en Den Haag en herbergt de grootste mediacollectie van Nederland.

Alle mediacolleges

Dit Mediacollege wordt mede mogelijk gemaakt door Netwerk Mediawijsheid en de deelnemers van de VriendenLoterij.