Je bevindt je hier:

Workshops HBO & WO

Beeld & Geluid Onderwijs laat studenten van het hbo en wo kennismaken, nadenken en meepraten over uiteenlopende mediagerelateerde onderwerpen zoals het huidige medialandschap, pers & journalistiek en collectievorming. De diverse workshops, trainingen en hoorcolleges van experts verscherpen hun blik op de werking van media.

Studenten in theaterzaal beeld en geluid

Ons aanbod voor meer mediawijze studenten

Beeld & Geluid Onderwijs biedt Mediaworkshops, trainingen en hoorcolleges voor het hbo en wo. Met de programma's van Beeld & Geluid Onderwijs verdiepen studenten zich in de wereld van fake news en desinformatie, ontdekken zij hoe beeldtaal werkt of krijgen zij inzicht in hoe pers, journalistiek en nieuwscultuur zich tot elkaar verhouden. 

studenten in gesprek tijdens workshop

Basistraining mediawijsheid

3 uur | €325 per groep

We leven niet alleen met media, maar ín media. Hoe mediawijs ben jij? Doel van deze basistraining is om jouw basiskennis over hoe media, pers en (alternatieve) journalistiek werken bij te spijkeren en je te laten ontdekken hoe media onze kijk op elkaar, de wereld en de werkelijkheid beïnvloeden.

Meer info
icoon workshop fake news desinformatie

Fake news en desinformatie

2 uur | €295 per groep

Hoe maken we onzin onschadelijk? Wat gaat er schuil in de wereld achter nepnieuws? Waarom trappen we in clickbait? Door zelf nepnieuws te maken én te verspreiden, krijgen studenten inzicht in de mechanismen die aan het werk zijn in de wereld van fake news en desinformatie.

Meer info
Jongens werken aan een opdracht

Masterclass Medialogica

1,5 uur | €295 per groep

Media dienen als gids om greep te krijgen op de werkelijkheid en bepalen dus in belangrijke mate ons beeld van die werkelijkheid. Maar, in hoeverre zijn media  betrouwbaar als gids? In de interactieve Masterclass Medialogica ontrafelen studenten de mechanismen die schuilgaan achter mediagebeurtenissen en hoe zij de publieke opinie beïnvloeden.

Meer info
Een groepje studenten aan de slag tijdens de workshop

Grens van de grap

2 uur | €295 per groep

Waarom lig je bij de ene satirische sketch dubbel van het lachen, maar word je boos om de ander? En wat heeft persvrijheid met satire te maken? In deze workshop buigen studenten zich over deze vragen en ontdekken ze waar hun eigen grenzen liggen.

Meer info
mediamuseum onderwijs beeld geluid

Combineer met museumbezoek

Yes, het eerste interactieve Mediamuseum ter wereld is open! In dit gloednieuwe museum van Beeld & Geluid ontdek je de invloed van media op jou en andersom.

Combineer een Mediaworkshop voor jouw studenten met een bezoek aan het Mediamuseum. De entree voor het museumbezoek is dan €107,50 per groep (max. 30 studenten). Enkel het museum bezoeken? Kan natuurlijk ook. Dan zijn de kosten €215,- per groep (max. 30 studenten).

Boek nu jouw workshop

Locatie
Is het niet mogelijk om met leerlingen naar Hilversum of Den Haag te komen, dan kunnen we een programma op locatie verzorgen. Hiervoor rekenen we €150,- reiskosten.
Gewenst programma *
Alleen op dinsdag en woensdag
Dinsdag t/m zondag open
Vul alleen meerdere programma's in wanneer je deze met elkaar wilt combineren op één dag. Neem contact met ons op als je meerdere programma's op meerdere dagen wilt boeken. Eventuele bijzonderheden kun je onderaan dit formulier noteren.
dagdeelkeuze
Tussen 10-12u
Tussen 13-15u
dagdeel2
Tussen 10-12u
Tussen 13-15u
Contactpersoon gegevens

Heb je nog een vraag?

Neem dan contact op met educatie@beeldengeluid.nl

foto leerlingen studenten tijdens workshop achter computer

Media in jouw les

In de Onderwijs Mediacollectie van Beeld & Geluid vind je ruim 160.000 programmatitels die jij - gratis - kunt gebruiken. Ben je docent? Gebruik dan audio- en videomateriaal om jouw college te verrijken met audio en/of video. Student? Gebruik dan fragmenten uit de Onderwijs Mediacollectie om jouw paper of afstudeeronderzoek meer diepgang te geven. 

Meer over de mediacollectie